Αρχική Σελίδα    |    Εταιρία    |    Γυαλιά Οράσεως    |    Γυαλιά Ηλίου    |    Φακοί Επαφής    |    Ακουστικά Βαρηκοίας    |    Παθήσεις    |    Ταμεία    |    Επικοινωνία
ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΜΥΩΠΙΑ

Eίναι μία διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία μια παράλληλη δέσμη ακτίνων εισερχόμενη στο μάτι εστιάζεται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή.
Η διόρθωση της μυωπίας γίνεται με γυαλιά ή φακούς επαφής.
Κατά τη μικρή ηλικία η διόρθωση της μυωπίας έχει μεγάλη σημασία για τη φυσιολογική διόφθαλμη όραση.
Ένας μύωπας έχει καλή κοντινή όραση ενω δεν έχει καλή μακρινή όραση. Για να διορθώσουμε την κατάσταση δίνουμε φακούς με αρνητική δύναμη ώστε να εξασθενίσουμε το οπτικό σύστημα του ματιού και να δώσουμε ευκρινή όραση στον μύωπα.
Συνήθως η μυωπία εμφανίζεται στο δημοτικό και αυξάνει μέχρι τα 18 για τα αγόρια και μέχρι τα 20 για τα κορίτσια. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μυωπία αυξάνεται διαρκώς. Αυτό που είναι λάθος είναι ότι μερικοί μύωπες πιστεύουν ότι αν θα φορούσαν τα γυαλιά τους η μυωπία τους θα ανέβει γρηγορότερα.
Η μυωπία θα ανέβει οπωσδήποτε με τον ίδιο ρυθμό, απλά ταλαιπωρούνται στερώντας από τον εαυτό τους ευκρινείς παραστάσεις.
Υπάρχει ποικιλία φακών, για την διόρθωση της μυωπίας ανάλογα με την κάθε περίπτωση θα σας προτείνουμε τα κατάλληλα. Δηλαδή σε μια υψηλή μυωπία π.χ. 7.00 βαθμών, το λεπτό κρύσταλλο θα δώσει καλύτερη όραση και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Όμως ένα λεπτό κρύσταλλο στην δύναμη των 2.00 βαθμών θα είναι μια πολύ λεπτή και άθραυστη εφαρμογή. Η δουλειά του οπτικού είναι να προτείνει την καλύτερη λύση για την κάθε περίπτωση. Η διόρθωση της μυωπίας γίνεται με γυαλιά ή φακούς επαφής.
Σήμερα τα γυαλιά έχουν γίνει μόδα. Οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές παρουσιάζουν συλλογές γυαλιών ηλίου αλλά και οράσεως. Εμείς έχουμε σχεδόν όλες τις συλλογές στη διάθεσή σας έτσι ώστε να φοράτε γυαλιά που σας δίνουν στυλ τονίζοντας το βλέμμα σας.
ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στον αστιγματισμό η διαθλαστική δύναμη του ματιού ποικίλλει στους διάφορους μεσημβρινούς με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εστίαση σε ένα σημείο.
Ο αστιγματισμός είναι μάλλον ο κανόνας και λιγότερο η εξαίρεση. Δηλαδή το 85-90% του κόσμου έχει αστιγματισμό.
Ο αστιγματισμός αναγκάζει το μάτι να προσπαθεί να εστιάσει αλλά να μην τα καταφέρνει και αυτή η προσπάθεια μπορεί να φέρνει πονοκέφαλο. Στον αστιγματισμό η όραση δεν είναι ομοιόμορφα ευκρινής πχ βλέποντας ένα ρολόι τοίχου βλέπουμε καθαρά τον άξονα 9-3 και όχι τόσο καλά τον άξονα 12-6. Με το σωστό ζευγάρι γυαλιά διορθώνουμε στον άξονα που δεν έχουμε καλή όραση και η όραση γίνεται ομοιόμορφη.
Η διόρθωση γίνεται με κυλινδρικούς ή σφαιροκυλινδρικούς φακούς ή με ειδικούς αστιγματικούς φακούς επαφής. Σήμερα υπάρχουν μαλακοί φακοί που διορθώνουν αστιγματισμούς έως 8.00 βαθμούς διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των μαλακών (άνεση, σταθερή όραση κλπ.) και σε προσιτή τιμή.
ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ

Είναι μια διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία μια παράλληλη δέσμη ακτινών εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή.
Ένας υπερμέτρωπας βλέπει καλύτερα μακριά από ότι κοντά. Η υπερμετρωπία εμφανίζεται στη παιδική ηλικία και συνεχίζει στην εφηβεία. Τα συμπτώματα είναι περίπου τα ίδια με της πρεσβυωπίας, ευκρινής μακρινή και μη ευκρινής κοντινή όραση. Η διαφορά είναι ότι μετά την ηλικία των 43 ετών περίπου, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει κοντά ευκρινώς γιατί έχει σκληρύνει ο κρυσταλοειδής φακός, ενώ στην κάτω των 43 ετών περίπτωση, το μέγεθος ή δύναμη του ματιού δεν είναι σωστή. Η διόρθωση γίνεται με θετικούς φακούς σε γυαλιά ή φακούς επαφής. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση υπάρχουν λύσεις ώστε τα γυαλιά να μην μεγαλώνουν τα μάτια. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μικρότερη μεγέθυνση με λεπτότερο, ελαφρύτερο φακό και αντιανακλαστικές επιστρώσεις. Η εξέλιξη της υπερμετρωπίας είναι ανεξαρτητη από τον χρόνο χρήσης των γυαλιών. Το μόνο που στερείστε είναι η καλή όραση.
ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

Η πρεσβυωπία είναι μια μορφή υπερμετρωπίας, δηλαδή καλή μακρινή αλλά όχι καλή κοντινή όραση. Στις γυναίκες εμφανίζεται πιο νωρίς, γύρω στα σαράντα κατά μέσο όρο, ενώ στους άντρες τρία χρόνια μετά πάλι κατά μέσο όρο. Η διόρθωση της πρεσβυωπίας γίνεται με γυαλιά ή φακούς επαφής π.χ. πολυεστιακά γυαλιά ή πολυεστιακούς φακούς επαφής. Ένας πρεσβύωπας που χρειάζεται γυαλιά για κοντά και για μακριά μπορεί να έχει ευκρινή όραση κοντά (35 εκατ.) και μακριά (5 μέτρα). Οι ενδιάμεσες αποστάσεις είναι ασαφείς. Τα πολυεστιακά γυαλιά δίνουν ευκρινή όραση και σε αυτές τις αποστάσεις γιατί έχουν πολλές εστίες.
Ίωνος Δραγούμη 43   |   Θεσσαλονίκη   |   Τηλ/Fax: 2310 553.276
Λεωφ. Ελευθερίας   |   Φίλυρο   |   Τηλ: 2310 677.307